5 forskellige typer af sovesofaer og hvornår du bør vælge de forskellige

Der er flere gode grunde til at vælge en sovesofa, når du er på jagt efter en ny sofa. Med en sovesofa får du nemlig både en seng og sofa kombineret i ét møbel. Hvis du bor meget småt, eller hvis du ofte har gæster over, kan en sovesofa derfor være en praktisk løsning. Det er nemlig et møbel, der egner sig godt både i stuen såvel som på gæsteværelset.

Men en sovesofa er ikke bare en sovesofa. Faktisk findes der flere forskellige varianter af sofatypen. Hvis du er i tvivl om, hvilken variant du bør vælge, kan du blot læse videre. Her bliver de fem forskellige varianter gennemgået. På den måde kan du forhåbentlig finde inspiration til sovesofaer.

Sovesofa med chaiselong

De fleste mennesker holder af at have fødderne op, når de sidder i sofaen. Derfor er der også mange, der foretrækker en chaiselong, når de skal have en ny sofa. Her er den ene, eller begge, ender af sofaerne forlænget. På den måde kan du have benene oppe, når du enten ser tv, læser en bog eller noget tredje.

Når en sovesofa har en chaiselong er der også mere plads i selve sofaen. I hvert fald hvis du sammenligner med en sovesofa i samme størrelse uden chaiselong. Derfor kan den også være et godt valg, hvis du ofte har gæster over.

Selvom en sofa er en chaiselong, kan den også sagtens være en sovesofa. Her vil du kunne slå sofaen ud, så der bliver plads til at sove på den. Det kan især være en fordel, hvis dine gæster gerne vil overnatte hos dig.

Hvis du har en mindre bolig, det kan for eksempel være en 1-værelses, er en sovesofa med chaiselong også et fortræffeligt valg. På den måde kan du have dine gæster til at sidde i din sofa, og når det bliver tid til at sove, kan du blot omdanne sofaen til en seng. Det er praktisk, nemt og pladsbesparende.

Sovesofa med opbevaring

Hvis du har en mindre bolig, handler det om at være strategisk med pladsen. Derfor kan en sovesofa med opbevaring være et godt valg. Der findes nemlig sovesofaer, hvor der er opbevaringsplads under sofaen.

Her kan du opbevare forskellige ting. Nogle vælger for eksempel at opbevare sengetøj, så de lynhurtigt kan omdanne sofaen til en behagelig seng. Men det kan også være alt muligt andet, du vælger at opbevare under din sovesofa med opbevaring.

Derudover behøves du ikke selv en seng oven i købet, når du har en sovesofa. Derfor kan en sovesofa med opbevaring være en fantastisk idé, hvis du gerne vil udnytte pladsen i din bolig så optimalt som muligt.

Sovesofa som dobbeltseng til 2 personer

Bor du sammen med en kæreste? Eller har du ofte flere venner overnattende på samme tid? Så kan en sovesofa med dobbeltseng til 2 personer være et godt valg.

Sovesofaen ligner typisk en hvilken som helst anden sovesofa. Forskellen er blot, at når du slår sengen ud, vil der være plads til 2 personer. Hvorimod mange andre sovesofaer kun har plads til én person. Eller også er de såkaldte halvandenmandssenge.  

Her får du alle de velkendte fordele fra sovesofaen. Men som en bonus er der plads til 2 personer, når du omdanner sofaen til en seng. Derfor er den et godt valg, hvis I bor flere sammen i en bolig med lidt plads. Ligesom den også er et godt valg til dig, der ofte har flere gæster overnattende, da de så kan sove sammen på sovesofaen.

Selv hvis du primært skal sove i sengen alene, kan en sovesofa med plads til 2 personer være en god idé. På den måde får du nemlig rigeligt med plads, når du skal sove. Så kan du selv sprede dig ud som du nu ønsker i løbet af natten. Det giver dig en fantastisk sovekomfort.

Sovesofa med springmadras

Selvom du har en sovesofa, er det naturligvis stadig vigtigt, at enten du eller dine gæster sover godt. Derfor skal særligt sengedelen af sovesofaen være behagelig. Derfor er der også mange, der foretrækker en sovesofa med springmadras.

Når du vælger denne type sovesofa, er der en behagelig springmadras i sengedelen af sofaen. På den måde har du et behageligt og ergonomisk soveunderlag, når du skal sove på sovesofaen. Eller også har dine gæster et behageligt soveunderlag, når de låner din sovesofa. 

Det giver dig en sovesofa, der minder lidt mere om en almindelig seng, som ofte også har en springmadrasbund. 

Hvis du er særligt glad for komfort, kan du også købe en topmadras, som du kan placere oven på springmadrassen. På den måde giver du enten dig selv, eller dine gæster, den optimale sovekomfort, når der skal soves på sovesofaen.

Sovesofa som daybed

Vil du gerne have en sovesofa, som du også kan tage en lur på, uden at skulle slå sengedelen ud? Så er en sovesofa med daybed et godt valg. Her er sovesofaen en daybed, hvor du nemt kan smide dig ned og tage en lur. Du kan naturligvis også sagtens bare sætte dig på din daybed og anvende den som en sofa.

Ofte er sovesofaer med daybeds mindre af størrelse. Derfor egner de sig også godt til, hvis du har et mindre gæsteværelse eller en mindre stue. Derudover er denne type sofa også et fantastisk valg, hvis du elsker at ligge ned på din sofa. Det indbyder en daybed i den grad til.

Ligesom de øvrige sovesofaer kan du naturligvis også slå din sovesofa med daybed ud. På den måde får du en del mere plads, som du kan brede dig på. Enten hvis du selv skal sove på sovesofaen, eller hvis du har nogle gæster, der skal låne den over natten.

Menu
Top