Udgivet i Artikler

Hvad er en siddepude og hvorfor skal du bruge den? Se svaret her

Af Sovestol.dk

Døjer du med smerter i kroppen, så oplever du nok også, at disse smerter forværres, hvis du sidder eller står stille i samme position i flere timer.

Dette kan nemt komme i vejen, hvis du f.eks. arbejder på kontor, ofte køre lange turer, eller hvis du skal sidde i et klasselokale dag ud og dag ind.

Hvis du kan genkende bare noget af dette, så bør du læse videre og lære mere om siddepuder. Sådan en kan nemlig blive dit bedste redskab til at undgå smerter og ubehag i hverdagen!

Hvad er en siddepude? Og hvorfor du skal anskaffe én

Navnet ‘siddepuder’ giver nok lidt sig selv. En siddepude er selvfølgelig en pude, som er udviklet til at blive siddet på i længere tid. Ofte så forveksles siddepuden med en normal hynde, men dette er bestemt ikke korrekt.

En siddepude er ofte også kaldet en ‘medicinsk siddepude’, da den specifikt er udviklet til at passe på kroppen og hjælpe folk med smerter i ryg og haleben til at kunne side bedre.

Indholdet af siddepuden er det, der viser kvaliteten

Det, der adskiller en siddepude fra en almindelig hynde, er det materiale, der er inde i puden. Materialet i en normal hynde støtter ikke kroppen, men bruges bare som et ekstra lag, så man ikke sidder direkte på noget hårdt.

Siddepuder derimod har større fokus på aflastning af kroppen. Derfor er indholdet også langt mere fast, men materialet former sig også efter kroppen.

En siddepude kan være til stor hjælp i hverdagen

Som nævnt, så er siddepuden et fantastisk redskab i hverdagen, hvis du er en person med smerter i kroppen, der også sidder ned i længere perioder.

Der er mange fordele ved siddepuden – f.eks. så forbedre den din holdning, når du sidder foran computeren. De fordele, som er mest interessante for folk, der lider af tilbagevendende smerter, er, at:

1. Den giver bedre støtte til ryggen og halebenet

Ofte så får vi ikke selv lov til at vælge den stol som vi skal sidde i, når vi går på arbejde, sidder på en skole eller skal sidde i venteværelset hos tandlægen, og dette kan ofte lede til trælse smerter i ryggen og halebenet.

Men med den rigtige siddepude, så kan du selv bestemme kvaliteten af din siddeplads, da du nemt kan tage puden med dig, hvor end du skal hen, og dermed transformere de ubehagelige plasticstole ved en udendørskonfirmation til et sæde du kan holde ud til at sidde i igennem de mange taler.

2. Du kan sidde i længere tid

Fordi du nu får en masse støtte og aflastning til de områder, hvor du får ondt, så kan du også bedre blive siddende i længere tid, uden at det påvirker kroppen nær så meget.

Dette tillader, at du kan være mere til stede, når du er sammen med andre, da du ikke hele tiden tænker på, at du snart skal op og stå eller bliver distraheret af den smerte du har i kroppen.

Det bliver lige pludselig meget sjovere at tage med til den udendørskonfirmation, da du ikke føler, at du kommer til at afbryde, hver gang du rejser dig fra din plads!

3. Den hjælper med trykaflastning i kroppen

Trykaflastning hjælper også med at holde smerterne væk i længere tid og til et minimum. Denne funktion kommer også af, at puden er lavet af det materiale, den er lavet af, og det er her kvaliteten virkelig kan mærkes.

Hvis siddepuden er af kvalitet, så vil den være lavet af materiale, som kan fordele vægten og trykket fra din krop. Dette gør den ved at forme sig efter din krop og dermed give mest støtte der, hvor det er nødvenligt.

Dette gør at presset ikke bare samler sig ved enten halebenet eller i ryggen, og du kan derved bedre holde ud til at sidde ned i længere tid.

Siddepuden kommer i mange former

Siddepuden fås ikke kun i én form eller med ét formål. Du kan få en siddepude, som passer til ethvert sæde. For eksempel så kan du få én, der passer bedre til bilen, hvilket er en stor hjælp for dem, som rejser langt i køretøjer (f.eks. En lastbilchauffør vil have gavn af sådan en pude, selv hvis de ikke oplever smerter i haleben eller ryg).

Siddepuden kan også fås til forskellige formål i forbindelse med det sted på kroppen, hvor der skal være mest aflastning:

1. Halebenspudder beskytter halebenet og underlivet

En halebenspude er lavet til at aflaste tryk og hjælpe med at undgå smerter i halebenet. Denne type puder er også gode for folk, som ikke har intense smerter i kroppen, men som også oplever ømhed efter at have siddet ned i længere tid.

Det er nærmest et must, hvis du arbejder på kontor!

Puden er også god til aflastning, hvis du har smerter i underlivet – f.eks. efter en fødsel. Den er ofte lavet af meget blødt materiale, der former sig efter kroppen. Tit er der også et hul i midten, som virkelig er behjælpeligt, hvis du har smerter i underlivet.

2. Skråpuder styrker rygmuskler og holdningen

Skråpuder er de puder, som hjælper mest mod rygsmerter. De er ofte lavet af en form for gelé eller et andet mere fast materiale, som både former sig efter kroppen, men også giver støtte.

Denne pude hjælper også med at holde ryggen rank og sørger for, at du ikke lader ryggen falde sammen og skabe yderligere smerter.

Denne pude er altså også et must for alle, der arbejder på kontor eller sidder ned i lang tid. På sigt, så vil den virkelig hjælpe dig med at styrke ryggens muskler og passe på din holdning.

De gode siddepudder passer til ethvert sæde og kan derfor transporteres med uanset, hvor du tager hen, så du aldrig skal døje med smerter under en længere komsammen

Hvis du lider af smerter eller ubehag i ryggen eller halebenet, eller du bare gerne vil passe ekstra godt på din ryg, nakke og forbedre din holdning, så er det en god ide at undersøge siddepuder nærmere.

Disse puder kan være din redningsmand til de lange arrangementer eller de mange arbejderstimer, så du kan deltage i dit eget liv uden hele tiden at skulle døje med og tænke på de smerter, der kommer på grund af dårlige siddepladser!

Find det du mangler på sovestol.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 1.328 produkter fra mere end 33 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 1.588 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-19 09:06:35.

3
Produkttyper
1.328
Produkter
33
Forhandlere
1.588
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.