For meget stress i hverdagen? Her er 5 tips til at komme helt ned i gear

Stress i hverdagen er noget, som rammer næsten os alle. Der er et arbejde eller et studie, som skal passes, måske skal man også hente unger, lave aftensmad, gøre rent og hænge vasketøjet op derhjemme. Pludselig er hele dagen gået, og man har slet ikke fået tid til at slappe af.

En stresset hverdag kan lede til dårlig søvn, træthed og irritation. Det er vigtig at vi, på trods af en travl hverdag, husker at sætter os selv først. Du skal altid huske at prioritere dit mentale helbred ved at stresse ned og passe godt på dig selv, når hverdagens tumult kommer til at fylde lidt for meget. Her er 5 gode tips til, hvordan du kommer ned i gear.

1. Gå en tur

Ja, det lyder måske simpelt nok, men en god gammeldags gåtur gør underværker for at sænke dit stressniveau. Du behøver ikke gå et helt halvmaraton om dagen, for at få slappet af. Hvis du kun har tid til en 10 minutters gåtur ned af gaden, så er det, hvad det bliver til. Put en podcast eller din yndlingsmusik I ørene, nyd den friske luft og mærk, hvordan din krop automatisk gearer ned.

2. Tag en morfar i en sovestol

Har du brug for at genoplade batteriet? Så smæk dig ned i en behagelig lænestol, læn dig tilbage og luk øjnene. Det kræver faktisk ikke mere end en 5 minutters lur, før man føler sig frisk og veludhvilet igen. Hvis du synes det er svært at få ro på systemet efter en lang dag, så prøv at meditere eller lav mindfulness øvelser, mens du får koblet af i en sovestol. En sovestol er det perfekte sted til at tage en lille lur, hvis du ikke har lyst til at gå i seng og pakke dig væk under dynen.

3. Lyt til en god lydbog

Der er intet mere afslappende end en god bog. Men ved du, hvad der endnu bedre end en bog i hænderne? Det er en bog i ørene. Lydbøger er højtelsket her i Danmark - og med god grund. Når du lytter til en lydbog, så kan du læne dig tilbage i sofaen og lukke øjnene, du kan gå en tur, lave mad, hækle eller, hvad end du har lyst til.

Få dine yndlingshistorier fortalt, mens du koncentrerer dig om at få slappet fuldkommen af. Du kan tage et kig på https://lydbogormen.dk/gratis-lydboeger/ og downloade dine favoritbøger fuldstændig gratis. Så er du kun få klik væk fra masser af fantastiske fortællinger.

4. Få ro på nerverne med en kop te

Te har vist sig at være et fantastisk godt middel til at berolige vores nervesystem. Stress kan sidde i hele kroppen, og det er svært at komme af med. Når du føler hele nervesystemet kører på turbobatterier, så kan en kop varm og beroligende te virkelig hjælpe. Bryg en kop med din yndlingssmag, sæt dig med en god bog og tag dig tid til at nyde den varme kop te i rolige omgivelser.

5. Bliv distraheret med en god film

Efter en lang travl dag, så kan tankerne godt hvirvle rundt i hovedet på en. "Hvordan skal jeg lige klare den næste eksamen", "hvordan får jeg forberedt mig på det næste møde", "har jeg nu fået husket at handle ind til ugens aftensmad". Nogle gange skal man øve sig i at lukke alle stress-tankerne ude af hovedet og koble hjernen fuldstændig fra.

Og der er ingen bedre måde at gøre det på end med en god film. Tænd for Netflix, vælg din yndlingsfilm eller serie og forsvind ind i den fiktive verden for en lille stund. Smæk benene op på sofaen, snup et glas vin og åben en pose chips, hvis du gerne vil belønne dig selv med lidt ekstra forkælelse.

6. En tur ud med vennerne

Nogle gange har man ikke lyst til at sidde i sine egne stress-tanker efter en lang dag. Nogle gange er det en bedre ide at blive distraheret ved at hænge lidt ud sammen med sine venner. Det er også en god ide, at dele sine tanker og følelser med andre, når det hele hober sig op. Tag ud af huset og sæt dig med en god ven eller veninde og få en kop kaffe eller en drink ude i byen. Gode grin med vennerne er en sand mirakelkur, hvis man gerne vil sænke sine stressniveauer.

7. Tag ud og få trænet

Puha, har man nu overskud til en tur i fitness, når dagen har været så stressende? Det kan godt synes uoverskueligt at trække i træningstøjet og komme afsted, men ikke desto mindre er det bevist, at det gør underværker for dit mentale helbred. En tur ud og træne udløser nemlig glædeshormoner i hele kroppen, som hjælper os til at slappe af og faktisk også sove bedre om natten.

Selvom det kræver dedikation og overskud at komme afsted, så vil din krop takke dig for blot en halv eller hel times træning i fitnesscenteret. Hvis du hader at træne i et center, så tag på en kort løbetur eller lav nogle hjemmeøvelser istedet.

Menu
Top