Derfor bliver du glad for at have en lille lænestol i stuen - 5 gode grunde til at købe en lille lænestol

Elsker du hyggelig indretning med masser af charme og sjæl? Mangler din stue en dejlig hyggekrog til afslapning med en god bog eller en kop te? Din stue er et rum, som gerne skal indbyde til timevis af ro og afslapning. En dejlig behagelig lænestol er det perfekte møbel i din stue, hvis du gerne vil skabe en behagelig og alsidig siddeplads.

Der er rigtig mange gode grunde til, hvorfor du vil elske at have en lille lænestol eller sofastol i netop dit hjem. Læs med her og bliv inspireret til, hvorfor du vil få stor glæde, af at lade lille lænestol flytte ind i din stue. 

1. Benyt din lænestol til hyggekrogen

En lille lænestol er det perfekte møbel til den højt hellige danske hyggestund. På grund af lænestolens lille størrelse, kan den passe perfekt ind i stuekrogen sammen med et lille bord eller en gulvlampe. Uanset om du har en stor rummelig stue med rigelig plads til møbler, eller et mindre stueareal i lejligheden, så vil der altid være plads til en lille lænestol i dit hjem. Sofaen er ofte et samlingspunkt for TV hygge eller en lille lur, så det er fordelagtigt, at skabe en anderledes siddeplads i stuen, som er beregnet til noget helt andet.

Du kan gøre rigtig meget ud af din lille lænestol i hyggekrogen med for eksempel en flot pude, plyssede tæpper eller en fodskammel, for rigtig at optimere siddepladsen. Med en lille lænestol i stuen skaber du et optimalt lille rum for en læsestund eller anden form for afslapning, der ikke lige skal foregå foran fjernsynet. 

2. Skab ekstra siddepladser for dine gæster 

En lænestol er lige så elegant som den er praktisk. Og en lille lænestol er ekstra smart, da den er særlig nem, at have med at gøre. En lille lænestol er for eksempel utrolig nem og let, at rykke rundt med, efter behov. Hvis der for eksempel er gæster over, og i skal samles i stuen, så har du en smart ekstra siddeplads, som kan flyttes over til der, hvor forsamlingen skal sidde. Din lille lænestol er yders behagelig, at sidde på, og ser tilmed elegant ud i stuerummet.

Undgå at skulle trække besværlige klapstole frem, som alligevel er ubehagelige at sidde på, når der er gæster over. Med en lille lænestol har du altid en ekstra fiks siddeplads. Hvis du har god stueplads kan et par små lænestole endda skabe et hyggeligt samlingspunkt omkring sofabordet og sofaen.

3. Giv din stue en elegant indretning

Stuen er en af de vigtigste rum i dit hus, derfor fortjener det ekstra kærlighed ved indretningen. En lænestol giver for alvor dit stuerum et elegant og klassisk look, som nærmest indbyder til afslapning og hyggestunder. Din lille lænestol kan blive et fint tilbehør eller et fokuspunkt for indretningen i stuen.

Køb for eksempel en klassisk og enkel lille lænestol, som smukt kan udsmykke stuen. En lænestol er naturligvis en praktisk siddeplads, men den kan lige så vel fungere, som et prydende element i din indretning. Lænestole har været populære i rigtig mange år, og til det nordisk inspirerede hjem er det et must have til en hver hyggelig stue.

4. En lænestol skaber kontraster

Uanset hvilken stil, som du indretter dit hjem ud fra, så er kontraster altid en god ide. Kontraster kan skabes på ved brug af forskellige farver, men også ved, at bruge forskellige materialer. Din lille lænestol kan på samme måde være med til at skabe kontraster i dit hjem. Hvis du for eksempel har et neutralfarvet rum med minimalistiske møbler, så kan din lille lænestol sætte kontrasten med mere prangende farver.

Du kan også anskaffe dig en lænestol i et iøjnefaldende materiale, som adskiller sig fra resten af rummet. Modsætningsvis kan din lille lænestol være simpel og enkel med bløde former, for at sættes i kontrast til dine mere kantede eller farvede møbler. En stue består for det meste af en sofa og et sofabord og ofte også et fjernsyn. Derfor kan din lille lænestol blive en finurlig eller hyggelig kontrast til det klassiske stuerum. 

5. Giv dit hjem en nordisk stil

Lænestolen er et klassisk medlem af den velkendte nordiske stil. Mange af os kender lænestolen fra vores barndomshjem eller bedsteforældres hjem. Lænestolen har været et velkendt møbel i de danske hjem i mange år, og er fortsat enormt populær. Hvis du ønsker, at indrette dit hjem efter den klassiske nordiske stil, så er en lille lænestol det perfekte valg.

I Danmark finder du adskillige flotte designer lænestole skabt perfekt til det nordisk inspireret hjem. Med en lille lænestol hjemme i stuen udstråler dit hjem den velkendte hygge og charme, som den nordiske stil er kendt for.

Menu
Top