5 tips til at få den bedste eftermiddagslur

Hverdagen er fyldt med travlheder, pligter, arbejde, skole, og så meget mere. Nogle gange har man bare brug for en pause. Man kan hurtigt blive træt, når der er så meget som skal nås inden dagen er omme. Måske bliver man sent oppe, og vågner tidligt op for at så det hele.  

Dog er det vigtigt at du får nok søvn, og du giver din krop en pause. Dette er med til at gøre din hverdag bedre, og dit mentale helbred vil også gavne fra det. Så det kunne være en idé at overveje at nyde en god eftermiddagslur en gang i mellem for at give din krop den pause den har brug for. Her er 5 tips til hvordan du får den bedste eftermiddagslur. 

1. Ørepropper 

Noget der gør at mange ikke kan få en god lur, er støj udefra. Når der er mange lyde omkring en kan det blive svært at finde ro til at sove. Det kan derfor være en god idé at anskaffe nogle gode ørepropper, især hvis du har svært ved at sove, når der er lyde omkring dig.  

Der findes mange forskellige typer ørepropper. Dette betyder at du skal være opmærksom på hvilke du køber, især når du skal sove med dem. Der er mange som ikke er behagelige at sove med, hvilket også er med til at forstyrre din søvn. Derfor skal du have fat i dem, som sidder ordentligt, men også er behagelige, når du skal sove.

Dette kan du gøre ved at afprøve forskellige typer selv, eller du kan kigge på hvad andre anbefaler, men bare fordi andre anbefaler det, betyder det ikke at de virker for dig. Den bedste løsning er selv at undersøge de forskellige ørepropper, og måske endda afprøve forskellige for at være sikker på at du har fundet det helt perfekter par, som hjælper dig med at få en god eftermiddagslur.  

2. Sovestol 

Når du skal have en lur gælder det også om at have et godt og behageligt sted at sove. Dette kan selvfølgelig være din seng, men dette kan også gøre det svært for dig at sove om natten. Din krop har det med at danne vaner, og har derfor brug for rytme. Derfor er det en god idé at opdele hvor du sover om natten, og hvor du tager din lur, da dette vil gøre det nemmere for kroppen at genkende hvad der foregår.  

En sovestol kan være en god ting at anskaffe. Dette giver dig et sted at tage din eftermiddagslur. Det er både behageligt, men der tager heller ikke meget plads. Derudover kan du også bruge den i andre tilfælde. Det kan nemlig også bruges som et sted for dine gæster at sove, hvis du skulle ske at have overnattende gæster. Dette betyder at du kan være sikker på at den vil blive brugt godt, både et sted hvor du kan nyde en god eftermiddagslur, men også have dine overnattende gæster sove, hvis nødvendigt.  

3. Neutrale temperaturer 

Derudover når du skal sove er det også vigtigt at rummet har den korrekte temperatur. Temperaturen af det rum hvor du skal sove, har en stor betydning på hvordan din lur kommer til at være. Hvis rummet er for varmt, kan det være svært at falde i søvn. Du bliver utilpas, sveder, og det er ikke behageligt. Dog hvis rummet er for koldt, bruger din krop en masse energi på at holde sig selv varm. Du kommer til at ryste, og du fryser, hvilket heller ikke er behageligt at sove i. For at få den bedste lur bør rummet være mellem 15 og 22 grader.  

4. Sovemaske  

For mange kan det også være svært at falde i søvn, hvis det er lyst. Dette er grundet at kroppen sover bedst, når det er helt mørkt. Der er flere måder hvorpå du kan opnå dette. Du kan hvad mørklæggende gardiner, men dette betyder at det altid vil være mørkt, når du skal dække for solen, så dette er måske ikke særligt praktisk.  

Du kan derfor vælge at anskaffe dig en sovemaske. Dette gør at det er mørkt, når du skal sove. Hvilket gør at din lur bliver noget bedre. Og du behøver ikke at have et helt mørkt rum for at kunne sove, så du kan sagtens nøjes med normale gardiner. Dette gør det også nemmere for dig, når du ikke skal sove.  

5. Undgå koffein og alkohol 

Når man skal sove, er det en god idé at undgå alkohol og koffein. Begge disse ting gør det svært for kroppen at finde ro, og holder derfor kroppen vågen. Så når du ved at du skal tage en lur, bør du undgå ting som alkohol, kaffe, te, cola, og meget mere. Dette kan være med til at gøre det svært for dig at flade i søvn, og påvirker derfor din eftermiddagslur negativt.  

Når du ved at du gerne vil tage en lur, bør du holde dig til at drikke vand eller mælk, da dette ikke har nogen større effekt på hvordan du sover. Hvis du drikker noget med koffein eller alkohol bør du stoppe 2 til 3 timer før du skal sove, for at kroppen har en chance for at finde ro, men det bedste er at undgå det helt.  

Menu
Top